Culturele activiteit leerjaar 3

Vrijdag 11 en zaterdag 12 september wordt het culturele seizoen geopend met de cultuurmanifestatie opROER

Op vrijdag 11 september is er een speciaal programma samengesteld waarin derdejaars leerlingen van 13:00 tot 16:00 uur middels een wandelroute her en der in de stad kennis maken met kunst en cultuur in instellingen, ateliers, op (straat)podia.

Alle leerlingen dienen op de afgesproken tijd in de stad aanwezig te zijn.

Op sommige locaties moeten leerlingen wellicht even wachten, omdat de vorige voorstelling of rondleiding nog bezig is. Op andere locaties kunnen de leerlingen meteen deelnemen of naar binnen gaan.

Belangrijk: fietsen MOETEN in de stallingen en rekken worden geplaatst: Outlet, Neerstraat (2 stuks), Kloosterwandplein, ECI-voorterrein. De wandelroute is enkel bestemd voor voetgangers en de stadswachten houden streng toezicht.

Iedere klas/groep start op een ander punt in de wandelroute, zodoende ontstaat er een gevarieerd gezelschap. De leerlingen van Niekée nemen in groepjes onder begeleiding van een docent deel. In Magister kunnen leerlingen terugvinden op welke plek ze starten.
Op een aantal plekken in de wandelroute vinden korte workshops plaats. Leerlingen dienen aan twee workshops deel te nemen. De laatste activiteit van de dag betreft een voorstelling in Theaterhotel de Oranjerie, aanvang 15:00 uur.

Deze activiteit maakt deel uit van het verplichte vak Culturele Kunstzinnige Vorming, kortweg CKV genoemd. De leerlingen maken een verslag onder leiding van de heer Brouns van de bezochte activiteiten. Alle verslagen komen in het kunstdossier, dat leerlingen in de loop van het jaar opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *