Gastles Siriz

Een verslag van Kay en Kim (klas 3G2 afdeling Verzorging)

Maandag 12 oktober kwam er een mevrouw van de organisatie Siriz vertellen over onbedoelde zwangerschap. Ze stelde ons allemaal vragen over wat je zou doen, als jij of je vriendin zwanger zou zijn. We deden ook spellen. Deze gingen over allerlei situaties en daar moest je dan keuzes uit maken. Ze liet ons animatie filmpjes zien en wij moesten dan zeggen wat de persoon goed of slecht deed. Ze vertelde ook dat als je zwanger bent er meerdere mogelijkheden zijn voor jou en je kind.

  1. Het kind zelf houden
  2. Abortus
  3. Adoptie
  4. Pleegzorg
Wat betekent dit nou eigelijk?
Het kind zelf houden: is dat je je kind zelf verzorgd gewoon bij je thuis.

Abortus: dit is dat ze het kind verwijderen uit de baarmoeder; dit kan tot 24 weken. Na 24 weken niet meer.
Adoptie: is dat je je kind baard en hierna afstaat aan een ander gezin. Het kind is dan niet meer van jou.
Pleegzorg: dit is als je kind tijdelijk naar een ander gezin gaat en hier wordt opgevoed. Het kind gaat later weer terug naar zijn echte ouders.

Siriz helpt je als je onbedoeld zwanger bent en je familie/vrienden je in de steek laten. Je kunt dan naar Siriz toe, die zoeken samen met je naar een oplossing waar je kunt gaan wonen en waar je je geld vanaf gaat halen. In de 9 maanden dat je zwanger bent, kun je daar begeleid wonen. Na 9 maanden moet je daar weg, maar je kunt er nog voor kiezen dat iemand je nog 9 maanden helpt met het verzorgen en opvoeden van je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *