Eerstejaars volop actief

Glasmozaïek in het Cuypershuis

Alle zes eerstejaarsklassen van Niekée hebben de afgelopen weken een bezoek gebracht aan het Cuypershuis in Roermond. Daar kregen ze een korte rondleiding waarin hen werd verteld over het leven van de beroemdste Roermondenaar aller tijden, architect Pierre Cuypers.

Na de rondleiding deden ze mee aan een workshop glasmozaïek onder leiding van Ruth Houkes. Gezellig, leuk en met soms erg mooie resultaten.

Foto-impressie Cuypershuis

Moestuintjes

Tijdens de keuzewings voor de eerstejaars hebben zo’n twintig leerlingen een aantal minituintjes (1 x 1 mtr) gebouwd, gevuld met grond en ingezaaid met allerlei groenten en fruit. Ondanks de hevige regenbuien van de afgelopen tijd werden na twee weken de eerste (nog groene) aardbeien gesignaleerd. We hopen verder op boontjes, sla, meloenen en nog veel meer lekkers o.a. voor de broodjes gezond op Niekée.

Foto-impressie moestuintjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *