Reisverslag Marrakech leerjaar 4

Woensdag 25 mei verzamelde zich rond het middaguur een groep van 16 eindexamenleerlingen met hun ouders bij Niekée. Die dag  stond de vlucht naar Marokko op het programma. Een reis van een week door dit prachtige land. De reis naar Weeze en daarna de vlucht naar Marrakech verliepen voorspoedig.

’s Avonds kwamen we aan in Ourika, berggebied ten oosten van Marrakech. Een redelijk primitieve behuizing voor de eerste nachten. In de bergen stond een bezoek aan een basisschool en een hike-tocht richting de watervallen op het programma. De eerste kennismaking met het land werd zeer goed ontvangen door de leerlingen. Ook de klassieke tajine en ander Marokkaans lekkers ging er goed in.
De derde dag vertrokken we richting Marrakech. Onderweg nog een korte kamelen-foto-stop. Het hotel, op steenworp afstand van het vermaarde Djemaa el Fna-plein voldeed uitstekend, namelijk wifi …. recent toegevoegd aan de basis van de piramide van Maslow.
De avond werd besteed aan het verkennen van de medina. Een doolhof in de stad met ontelbare winkeltjes. De leerlingen werd de kunst van het onderhandelingen bijgebracht. Dit is wel erg nodig in deze stad!

De dag erna waren we te gast bij een weeshuis. Een zeer emotioneel bezoek, bijna niemand hield het droog bij het zien van al dit ‘leed’. Leed tussen aanhalingstekens omdat de kindjes hier heel goed verzorgd worden. Schrijnend om te zien hoeveel weeskindjes er waren. Mooi dat er ook kinderen met lichamelijke en geestelijke beperkingen tussen de groep zaten, dit ging prima samen.
We hebben als Niekée een mooie donatie kunnen doen, puzzels, kleurboekjes en andere spullen die het weeshuis prima kon gebruiken voor de verzorging van de weeskindjes.
Ook het luxe gedeelte van Marrakech werd bezocht, de rijke wijk Gueliz met bekende modehuizen en grote warenhuizen. Was het toevallig dat die avond de finale Champions League werd gespeeld?

De kustplaats Safi was ook een mooie excursie. Deze badplaats staat bekend om de productie van keramiek. Dit werd door de leerlingen en verzorgers dan ook royaal ingeslagen voor het thuisfront. Als afsluiting voor de terugreis doken de kinderen nog even royaal in zee. Een relaxdagje na al de opgedane indrukken was op zijn plaats. Een dag ravotten in het waterpark van Marrakech viel goed in de smaak. Als afsluitende excursie stond er een bezoek aan Essaouira gepland. Onderweg door het Argan-olie gebied waar we ook een bezoek aan een perserij brachten. Vissersplaats Essaouiera was mooi om te zien. Een kleine ‘medina’ maar vooral een zeer levendige vissershaven waar we vis voor de lunch kochten.

De dag van vertrek was er een van uitslapen, koffer pakken en een laatste lunch op het beroemde plein.
Om 11 uur ’s avonds werden de leerlingen door hun ouders met open armen ontvangen. Iedereen weer veilig thuis met een onvergetelijke ervaring voor de rest van hun leven!

Voor een foto-impressie, klik hier

Marrekech_02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *